Tavuklu Kremalı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- Yarım kilo mantar
- 1 kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- 1 büyük kase kaşar (üzeri için)
Tavuklu Kremalı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları fileto şeklinde inceltebildiğimiz kadar inceltelim.
- İncelttiğimiz tavukları yağsız tavada mühürleyelim.
- Mühürlediğimiz tavukları borcamın zeminine dizelim.
- Daha sonra mantarlarımızı doğrayalım yağsız tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Suyunu çeken mantarlarımıza sıvı yağ küp küp doğradığımız soğanları ve ezdiğimiz sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar da öldükten sonra kremamızı tuz ve karabiberini ekleyip tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar kaynatalım.
- Pişen mantarlarımızı borcama aldığımız tavukların üzerini kaplayacak şekilde dökelim.
- En üste kaşarlarımızı da ekleyip fırına verelim üzerini kızarana kadar bekleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder