22 Şubat 2023 Çarşamba

Tavuklu Kremalı Mantar Tarifi

 

Tavuklu Kremalı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Yarım kilo mantar
  • 1 kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 1 büyük kase kaşar (üzeri için)

    Tavuklu Kremalı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları fileto şeklinde inceltebildiğimiz kadar inceltelim.
  • İncelttiğimiz tavukları yağsız tavada mühürleyelim.
  • Mühürlediğimiz tavukları borcamın zeminine dizelim.
  • Daha sonra mantarlarımızı doğrayalım yağsız tavada suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Suyunu çeken mantarlarımıza sıvı yağ küp küp doğradığımız soğanları ve ezdiğimiz sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Soğanlar da öldükten sonra kremamızı tuz ve karabiberini ekleyip tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar kaynatalım.
  • Pişen mantarlarımızı borcama aldığımız tavukların üzerini kaplayacak şekilde dökelim.
  • En üste kaşarlarımızı da ekleyip fırına verelim üzerini kızarana kadar bekleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder