13 Şubat 2023 Pazartesi

Limonlu Pasta Kreması Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 ml süt (2.5 su bardağı)
  • 1 tane limon -kabuğu rendelenecek suyu kremaya katılacak
  •  55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
  • 100 gram şeker(3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 1 adet vanilin
  • 2 orta boy yumurta

     Nasıl Yapılır?

  • Sütü, şekerin dörtte birini ve limon kabuğunu ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Bu sırada bi kasede kalan şekeri nişastayı ve yumurtayı şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Kaynayan sütü azar azar yumurtalı karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bunu yapmamızın amacı ısıları dengelemek.
  • Karıştırdığımız sütlü karşımı ocakta kaynayan sütün üstüne dökerek karıştırmaya devam ediyoruz 3-5 dakika durmadan karıştırıyoruz. Krema katılaşıp kaynayınca ocağın altını kısıyoruz ve biraz daha karıştırıp kapatıyoruz.
  • Ocaktan aldığımız kremayı cam bir kaseye koyuyoruz ve üstünü streç film temas ederek kaplayacak şekilde örtüyoruz (kabuk tutmaması için) oda sıcaklığında 3 saat soğumaya bırakıyoruz.
  • Eğer 3 saat sonunda hala tam anlamıyla soğumadıysa buzdolabına kaldırıp soğumasını sağlayabilirsiniz. Kremanın tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra kremayı blenderla çırpıyoruz ve limonun suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. ❣️limonu krema soğumadan katarsanız kremayı kesecektir o yüzden kremanın soğuduğundan emin olunuz.
  • Hazır olan kremayı istediğiniz tatlı da kullanabilirsiniz. Ben 4 katlı limonlu pasta yaptım 4 kat için ölçüyü iki katına çıkardım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder