Malzemeler
- 500 ml süt (2.5 su bardağı)
- 1 tane limon -kabuğu rendelenecek suyu kremaya katılacak
- 55 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)
- 100 gram şeker(3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 1 adet vanilin
- 2 orta boy yumurta
Nasıl Yapılır?
- Sütü, şekerin dörtte birini ve limon kabuğunu ocağa alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada bi kasede kalan şekeri nişastayı ve yumurtayı şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Kaynayan sütü azar azar yumurtalı karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bunu yapmamızın amacı ısıları dengelemek.
- Karıştırdığımız sütlü karşımı ocakta kaynayan sütün üstüne dökerek karıştırmaya devam ediyoruz 3-5 dakika durmadan karıştırıyoruz. Krema katılaşıp kaynayınca ocağın altını kısıyoruz ve biraz daha karıştırıp kapatıyoruz.
- Ocaktan aldığımız kremayı cam bir kaseye koyuyoruz ve üstünü streç film temas ederek kaplayacak şekilde örtüyoruz (kabuk tutmaması için) oda sıcaklığında 3 saat soğumaya bırakıyoruz.
- Eğer 3 saat sonunda hala tam anlamıyla soğumadıysa buzdolabına kaldırıp soğumasını sağlayabilirsiniz. Kremanın tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra kremayı blenderla çırpıyoruz ve limonun suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. ❣️limonu krema soğumadan katarsanız kremayı kesecektir o yüzden kremanın soğuduğundan emin olunuz.
- Hazır olan kremayı istediğiniz tatlı da kullanabilirsiniz. Ben 4 katlı limonlu pasta yaptım 4 kat için ölçüyü iki katına çıkardım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder