Malzemeler
- Yarım kilo dana bonfile
- 4 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates ya da 5 yemek kaşığı domates sosu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Eti ufak ufak doğrayıp sacımıza alıyoruz.
- Etimiz suyunu çekene kadar bekliyoruz. Etimizi yumuşamadıysa sıcak su ekleyip etimizin güzelce yumuşamasını sağlıyoruz.
- Yumuşayan etimize önce varsa sade yağ yoksa ayçiçek yağı ilave edip ardından yeşil biberlerimizi ekliyoruz ve güzelce kavuruyoruz.
- Biberlerimiz kavrulunca tuzu ve baharatları ekleyip sarımsağı da ekliyoruz.
- En son domates sosumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder