13 Şubat 2023 Pazartesi

Sac Kavurma Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo dana bonfile
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates ya da 5 yemek kaşığı domates sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Eti ufak ufak doğrayıp sacımıza alıyoruz.
  • Etimiz suyunu çekene kadar bekliyoruz. Etimizi yumuşamadıysa sıcak su ekleyip etimizin güzelce yumuşamasını sağlıyoruz.
  • Yumuşayan etimize önce varsa sade yağ yoksa ayçiçek yağı ilave edip ardından yeşil biberlerimizi ekliyoruz ve güzelce kavuruyoruz.
  • Biberlerimiz kavrulunca tuzu ve baharatları ekleyip sarımsağı da ekliyoruz.
  • En son domates sosumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder