Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Kreması için;
- 400 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket vanilya
Arası için;
- 2 adet muz
Üzerini süslemek için;
- 1 paket krem şanti
- Eritilmiş çikolata
- İstenilen meyve
Nasıl Yapılır?
- Önce kremamızı hazırlayalım soğusun.
- Krema malzemelerini bir tencerede pişirelim ve pişince kenara alalım üzerini streç film ile kapatıp soğutalım.
- Soğuyunca sıvı kremamızı katalım çırpalım kremamız hazır.
- Kek için yumurtalar ve şekeri 4-5 dk çırpalım köpürtelim.
- Sonra ılık suyu ekleyelim karıştıralım.
- Ardından unu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurumuzu dökelim.
- 180° derecede 15 dk da pişirelim.
- Pişen kekimizi bekletmeden yağlı kağıtla beraber rulo halinde saralım.
- Üzerine bir örtü örtelim soğumasını bekleyelim.
- 10 dk sonra bir servis tabağına yağlı kağıttan ayırıp kekimizi serelim arasına kremamızı sürelim, üzerine muzu uzunca yerleştirelim.
- Rulo şeklinde saralım.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürelim.
- Eritilmiş çikolatamızı gezdirelim. Bu işlemi ben ikram yapmadan önce yaptım siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz.
- Dolapta 3 -4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder