2 Şubat 2023 Perşembe

Lor Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • 3 adet yumurta (orta boy)
  • 60 gram tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için

  • Krem santi
  • Fıstık

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya su süt toz şeker ve tereyağ eklenerek yağ ve şeker eritilir.
  • Üzerine unu eleyerek ve ardından irmiği ekleyip karıştırılır.Katı bir hamur oluyor.
  • Ocağın altı kapatılır ve lor peyniri eklenerek karıştırılır.
  • Hazırladğımız hamuru derin bir kaseye alarak teker teker yumurta kırılır ve mikser yardımıyla çırpılır.
  • Hamuru sıkma torbasına alıp tepsiye aralıklarla sıkılır. Dilerseniz kaşık yardımıylada dökebilirsiniz.
  • Fırın önceden 200 derecede ısıtılıp ısısı 170 dereceye düşürülür ve tatlımız üzeri kızarsana kadar yaklaşık 25-30 dk pişilir.
  • Tatlı fırındayken şerbeti hazırlanır.
  • Tencereye su ve şeker eklenir şeker eriyip kaynadıktan 10 dk sonra limon suyu ilave edilir ve 10 dk daha kısık ateşte kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
  • Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür.
  • Tatlı sıcak şerbet hafif sıcak olacak 👍.
  • Üzeri krem şanti ve fıstıkla süslenip servis edilir.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder