Malzemeler
- 1 adet pırasa
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet havuç
- 3-4 dal brokoli
- 1 adet yeşil soğan
- 10-15 dal dereotu
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Büyük bir dilim peynir (arzuya göre peynir koymayabilirsiniz)
- Tuz
- Kırmızı toz ve pul biber
- Kimyon
- Zerdeçal (baharatları ve tuzu damak zevkinize göre kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (sebezeleri sotelemek için.)
- Biraz tereyağ veya zeytinyağı (tavaya sürmek için )
Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı yarım ay doğradım.
- Havucu rendeledim.
- Pırasa, taze soğan, dereotu, yeşil ve kapya biber, brokoliyi ince ince doğradım.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağın da sebzeleri sırasıyla soteledim.
- Baharatları ekledim.
- En son dereotunu ve taze soğanı ekleyip ocağı kapattım.
- Sebzeler ılınınca yumurta, mısır ununu ve rendelediğim peyniri ekledim.
- İyice karıştırıp önceden yağladığım tavada arkalı, önlü pişirdim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder