2 Şubat 2023 Perşembe

Pratik Kakao Topları Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gr petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri kırarak toz oluncaya kadar rondodan geçirelim.
  • Daha sonra bisküvileri bir kaba aktaralım.
  • Üzerine kakao, pudra şekeri, süt ve eritilmiş margarin veya tereyağını ekleyelim. Dilerseniz bu aşamada ceviz ya da fındık kırığı da ilave edebilirsiniz.
  • Bir spatula veya kaşık yardımıyla tüm malzemeyi hamur kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
  • Ardından hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
  • Hazırladığımız topları hindistan cevizine bulayarak servis tabağına sıralayalım ve servis edelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder