2 Şubat 2023 Perşembe

Yulaf Lapası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 çay kaşığı bal

Üzeri için

  • Meyve
  • Kuruyemiş
  • Bitter çikolata
  • Fıstık ezmesi
  • Granola

    Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ve süt tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kıvamı kontrol edilir.
  • Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
  • Biraz sulu bırakılır ki soğuduktan sonra çok katı olmasın.
  • İsteğe göre bal gezdirilerek tatlandırılır.
  • Üzerine meyve,kuruyemiş vs. İle ekleme yapılır.
  • İster ılık ister soğuk tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder