Malzemeler
- 1 bardak ılık süt
- Yarım bardak ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
- Kekik
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Hamur için süt, su ve toz mayayı kasemize alıp, karıştıralım daha sonra.
- Üzerine yoğurt, toz şeker ve tuzu ilave edelim karıştıralım. Azar azar unu ilave etmeye başlayalım.
- Unu kontrollü koyalım. Ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun üstünü kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Üzerinin sosu için; kasemize yarım su bardağı kadar zeytinyağını alalım.
- İçine 5-6 diş sarımsağı rendeleyip 1, 5 tatlı kaşığı kadar kekik ilave edelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra elimizi yağlayıp hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra zeytinyağlı sosumuza elimizle batırıp hamurların üzerine bastırıyoruz.
- 20 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra ekmeklerimizin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder