20 Şubat 2023 Pazartesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 bardak ılık süt
  • Yarım bardak ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
  • Kekik
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

     Nasıl Yapılır?

  • Hamur için süt, su ve toz mayayı kasemize alıp, karıştıralım daha sonra.
  • Üzerine yoğurt, toz şeker ve tuzu ilave edelim karıştıralım. Azar azar unu ilave etmeye başlayalım.
  • Unu kontrollü koyalım. Ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üstünü kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Üzerinin sosu için; kasemize yarım su bardağı kadar zeytinyağını alalım.
  • İçine 5-6 diş sarımsağı rendeleyip 1, 5 tatlı kaşığı kadar kekik ilave edelim.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra elimizi yağlayıp hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra zeytinyağlı sosumuza elimizle batırıp hamurların üzerine bastırıyoruz.
  • 20 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra ekmeklerimizin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder