Malzemeler
- 250-300 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı yoğurt (ekşi yoğurtlu daha güzel oluyor varsa süzme yoğurt kullanmanız daha iyi olur)
- 1 tane yumurta
- 1 dolu yemek kaşığı un
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon
- 3 diş sarımsak
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yanına sos için;
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 çimdik tuz
Yalancı Kelle Paça (Orjinalinden Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yapımı şu şekilde. Öncelikle etleri kuş başı şeklinde doğradıktan sonra düdüklü tencerede yarım saat kaynatalım. Daha sonra etin ağzını açıp soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta yoğurt yumurta ve unu yapacağımız tencereye koyup blender ile iyice çırpalım ve içine etin suyunu elekten geçirerek yavaş yavaş karıştırarak dökelim.
- Kalan etleri de ince ince didikleyip çorbanın içine katalım. Kaynayana kadar ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Üzerine tuzu, sirkeyi ve sarımsakları ilave edelim limon suyunuda eksiyi sevmenize bağlı olarak katınız. Daha sonra altını kısarak kaynatalım.
- Başka küçük bir kapta 2 kaşık tereyağını eritip üzerine toz biberi içine atalım. Ve sonra olarak küçük bir kaseye üzerinin sosunu hazır edelim.
- Küçük bir sosluğa sarımsakları doğrayıp, üzerine sirke ve tuzu koyup sarımsakların kendini salması sağlayalım.
- Servis ederkende çorbayı kaseye koyup üzerine tereyağli sosu dökelim.
- Diğer sirke ve sarımsaktan hazırladigimiz sosu da herkes kendi tabağına damak zevkine göre döksün. Herkese afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder