20 Şubat 2023 Pazartesi

Yalancı Kelle Paça (Orjinalinden Daha Lezzetli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 250-300 gr kuşbaşı et
  • 2 su bardağı yoğurt (ekşi yoğurtlu daha güzel oluyor varsa süzme yoğurt kullanmanız daha iyi olur)
  • 1 tane yumurta
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yanına sos için;

  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik tuz

    Yalancı Kelle Paça (Orjinalinden Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yapımı şu şekilde. Öncelikle etleri kuş başı şeklinde doğradıktan sonra düdüklü tencerede yarım saat kaynatalım. Daha sonra etin ağzını açıp soğumaya bırakın.
  • Diğer tarafta yoğurt yumurta ve unu yapacağımız tencereye koyup blender ile iyice çırpalım ve içine etin suyunu elekten geçirerek yavaş yavaş karıştırarak dökelim.
  • Kalan etleri de ince ince didikleyip çorbanın içine katalım. Kaynayana kadar ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Üzerine tuzu, sirkeyi ve sarımsakları ilave edelim limon suyunuda eksiyi sevmenize bağlı olarak katınız. Daha sonra altını kısarak kaynatalım.
  • Başka küçük bir kapta 2 kaşık tereyağını eritip üzerine toz biberi içine atalım. Ve sonra olarak küçük bir kaseye üzerinin sosunu hazır edelim.
  • Küçük bir sosluğa sarımsakları doğrayıp, üzerine sirke ve tuzu koyup sarımsakların kendini salması sağlayalım.
  • Servis ederkende çorbayı kaseye koyup üzerine tereyağli sosu dökelim.
  • Diğer sirke ve sarımsaktan hazırladigimiz sosu da herkes kendi tabağına damak zevkine göre döksün. Herkese afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder