Malzemeler
Hamur için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 9 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Tuz
Üzerine;
- 1 yeşil-kırmızı biber
- 3-4 dilim sucuk
- 3-4 dilim salam
- 3-4 domates dilimi
- 1 şeker kaşığı hafif sulandırılmış salça
Üzerine;
- Kaşar rendesi
Nasıl Yapılır?
- Biber ve domates dilimleri az yağlanmış tavada hafif pişirilir. Salam ve sucuklar da aynı şekilde çok az pişirilir.
- Hamur yapılacak malzemeler iyice karıştırılır. Yağlanmış yapışmaz tavaya dökülür. (26 cm tava kullandım, daha küçük de olabilir) iyice yayılır. Elimizi yağlarsak hamuru yayıp üzerinin düzeltilmesi daha kolay olacaktır.
- Hamurun üzerine salçalı sos sürülür. Malzemeler dizilir. En üste kaşar rendelenir.
- Tavanın kapağı kapalı olarak hafif ateşte hamur pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Not:Malzemeler istenilen miktarda azaltılıp çoğaltılabilir, çeşitlendirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder