Airfryer Da Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 adet yumurta akı içine, sarısı dışına
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep ( isteğe göre)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet küçük rendelenmiş havuç
- Çörek otu üzerine
İçine;
- Beyaz peynir, kaşar, izmir tulum, lor vs
Airfryer Da Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıyoruz. Sonra kuru malzemeleri ekleyip, dereotu ve havuç hariç yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince ince ince doğradığımız dereotunu ve küçük rendelenmiş havuçları ekliyoruz, yarım yemek kaşığı un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Un eklerseniz hamur elinize yapışmaz. Hamurun üstüne streç sarıp yarım saat bir saat arası buzdolabında dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve arasına istediğiniz peyniri ekleyin. Lor, izmir tulum, kaşar vb kapatıp hamuru kenarlarını iyice parmaklarınızla kapatın.
- Ben kalan peynirleri de karıştırıp da ekliyorum çok güzel oluyor 👍 bir kaç çeşit olunca. Hazneye dizdiğimiz hamurların üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Üzerine çörek otu, sumak damak zevkinize göre atıp hazneyi makineye yerleştiriyoruz.
- Pişirme önerisi; karaca marka airfryer da; fırın ızgara seçeneğinden 160 derece de 15 dk pişiriyoruz 12. dk lütfen kontrollü olun bakın pişmiş olabilir. Deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder