19 Mart 2023 Pazar

Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi

 

Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram tavuk göğsü

Sebzeleri için:

  • 3-4 tane patates
  • 400 gram mantar
  • 1 tane büyük havuç
  • 7-8 tane çeri domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane arpacık soğan (isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Çöp şiş 

Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğsü büyük küpler halinde doğranır. Derin bir kaseye sos için yoğurt, zeytinyağı, salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  2. Doğranarak hazırlanan tavuk göğsü hazırlanan sosa koyulur ve karıştırılır. Buzdolabında yarım saate yakın dinlendirilir.
  3. Patates ve havuç küp küp doğranır. Mantarlar ve soğan temizlenir. Büyük olanları doğrayabilirsiniz. Ben küçük mantar kullandığım için doğramadım.
  4. Yeşil ve kırmızı biberler şişe geçirilecek kalınlıkta ve genişlikte 3-4 parçaya ayrılarak doğranır.
  5. Dinlenen tavuktan 2 tanesi arka arkaya şişe geçirilir. Üzerine çeri domates takılır. Tekrar 2 parça tavuk şişe geçirilir. Üzerine biber takılır. Son olarak 2 parça tavuk daha şişe geçirilir ve kırmızı biber takılır.
  6. Tüm tavuklar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Tavukların dinlendiği kalan sosa tüm sebzeler atılır ve harmanlanır.
  7. Borcama önce soslu sebzeler eklenir. Üzerine hazırlanan şişler sıra ile dizilir. Yağlı kağıt su ile ıslatılır, sıkılır ve borcamın üzerine kapatılır.
  8. Önceden ısıtılan 190 derece fırında sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar pişirilir.
  9. Sebzeler ve tavuk pişince üzerinin renk alması için yağlı kağıt alınır ve 10 dakika daha üstü açık pişirilir. Servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder