Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram tavuk göğsü
Sebzeleri için:
- 3-4 tane patates
- 400 gram mantar
- 1 tane büyük havuç
- 7-8 tane çeri domates
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 4 tane arpacık soğan (isteğe bağlı)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
Çöp şiş
Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır
- Tavuk göğsü büyük küpler halinde doğranır. Derin bir kaseye sos için yoğurt, zeytinyağı, salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Doğranarak hazırlanan tavuk göğsü hazırlanan sosa koyulur ve karıştırılır. Buzdolabında yarım saate yakın dinlendirilir.
- Patates ve havuç küp küp doğranır. Mantarlar ve soğan temizlenir. Büyük olanları doğrayabilirsiniz. Ben küçük mantar kullandığım için doğramadım.
- Yeşil ve kırmızı biberler şişe geçirilecek kalınlıkta ve genişlikte 3-4 parçaya ayrılarak doğranır.
- Dinlenen tavuktan 2 tanesi arka arkaya şişe geçirilir. Üzerine çeri domates takılır. Tekrar 2 parça tavuk şişe geçirilir. Üzerine biber takılır. Son olarak 2 parça tavuk daha şişe geçirilir ve kırmızı biber takılır.
- Tüm tavuklar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Tavukların dinlendiği kalan sosa tüm sebzeler atılır ve harmanlanır.
- Borcama önce soslu sebzeler eklenir. Üzerine hazırlanan şişler sıra ile dizilir. Yağlı kağıt su ile ıslatılır, sıkılır ve borcamın üzerine kapatılır.
- Önceden ısıtılan 190 derece fırında sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar pişirilir.
- Sebzeler ve tavuk pişince üzerinin renk alması için yağlı kağıt alınır ve 10 dakika daha üstü açık pişirilir. Servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder