17 Mart 2023 Cuma

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buzlu su
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr sütlü veya bitter çikolata

Üzerine:

  • Fındık kırıkları ve çikolata

    Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir su bardağı kadar suyu buzluğumuza koyalım soğumaya başlasın.
  • Daha sonra bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, nişasta, kakaoyu koyarak güzelce karıştıralım ve ocakta iyice katı bir kıvam alana kadar pişirelim.
  • Katı bir kıvam aldıktan sonra altını kapatalım ve tereyağı ve çikolatayı ekleyerek tamamen erimelerini sağlayalım.
  • Daha sonra mikser yardımıyla iyice ılık bir hale gelene kadar çırpalım.
  • Ilıdıktan sonra buzlu suyumuzu çıkartalım ve azar azar ekleyerek yaklaşık 3 veya 4 kere de ekleyip çırpalım.
  • Supangle kıvamına geldikten sonra kuplara doldurarak ağızlarını streç filmle kapatıp 4 saat kadar dolapta dinlendirelim.
  • Dinlendirdikten sonra süsleme aşaması tamamen size kalmış fakat ben fındık parçaları ve çikolata parçası kullandım. Sizler dilediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder