Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buzlu su
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr sütlü veya bitter çikolata
Üzerine:
- Fındık kırıkları ve çikolata
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir su bardağı kadar suyu buzluğumuza koyalım soğumaya başlasın.
- Daha sonra bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, nişasta, kakaoyu koyarak güzelce karıştıralım ve ocakta iyice katı bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Katı bir kıvam aldıktan sonra altını kapatalım ve tereyağı ve çikolatayı ekleyerek tamamen erimelerini sağlayalım.
- Daha sonra mikser yardımıyla iyice ılık bir hale gelene kadar çırpalım.
- Ilıdıktan sonra buzlu suyumuzu çıkartalım ve azar azar ekleyerek yaklaşık 3 veya 4 kere de ekleyip çırpalım.
- Supangle kıvamına geldikten sonra kuplara doldurarak ağızlarını streç filmle kapatıp 4 saat kadar dolapta dinlendirelim.
- Dinlendirdikten sonra süsleme aşaması tamamen size kalmış fakat ben fındık parçaları ve çikolata parçası kullandım. Sizler dilediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder