Fırında Helva Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 500 gr tahin helvası
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
Fırında Helva Nasıl Yapılır?
- Fırında helva tarifi için öncelikle tahin helvasını uygun bir kap içerisine alarak çatal yardımıyla çizelim.
- Helvayı ezdikten sonra süt ve limon suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
- Boza gibi pürüzsüz bir kıvam alan helvalı karışımımızı güveç kaplarına eşit bir şekilde paylaştıralım. Bu aşamada kabaracağı için güveç kaplarının üzerinde biraz boşluk bırakmalısınız.
- Güveçlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda üzerleri kızaran helvalarımız servise hazır. Dilerseniz üzerini susam, ceviz veya fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder