18 Mart 2023 Cumartesi

Fırında Helva Nasıl Yapılır?

 

Fırında Helva Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gr tahin helvası
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

    Fırında Helva Nasıl Yapılır?

  • Fırında helva tarifi için öncelikle tahin helvasını uygun bir kap içerisine alarak çatal yardımıyla çizelim.
  • Helvayı ezdikten sonra süt ve limon suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
  • Boza gibi pürüzsüz bir kıvam alan helvalı karışımımızı güveç kaplarına eşit bir şekilde paylaştıralım. Bu aşamada kabaracağı için güveç kaplarının üzerinde biraz boşluk bırakmalısınız.
  • Güveçlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerleri kızaran helvalarımız servise hazır. Dilerseniz üzerini susam, ceviz veya fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder