Ayranlı Çorba (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kadar yoğurt
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 litre su
- Yarım demet taze nane(taze yoksa kurusundan 1 yemek kaşığı yeter)
- 1 kase haşlanmış nohut
Ayranlı Çorba (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize yoğurdu, yumurta sarısını, yıkanmış aşurelik buğdayı, unu da ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
- Saha sonra 2 litre suyu da ekleyip, karıştırıp, ocağa alıp, ocağın altını açın çorbamız kaynayana kadar sürekli karıştırın karıştırmazsanız yoğurdumuz çürüyebilir o yüzden kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynamaya başlayınca kapağını kapatın ocağın altını biraz kısın kısık ateşte buğdaylar pişene kadar kaynasın, suyu azalırsa ekleme yapabilirsiniz.
- Daha sonra buğdaylar pişince nohudu ve ince doğranmış taze naneyi ekleyip, karıştırın. 5 dk kadar kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Tuzunu da ekleyin çorbamız hazırdır bu çorbayı ister soğuk ister sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder