26 Mart 2023 Pazar

Ayranlı Çorba (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi

 

Ayranlı Çorba (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kadar yoğurt
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 litre su
  • Yarım demet taze nane(taze yoksa kurusundan 1 yemek kaşığı yeter)
  • 1 kase haşlanmış nohut

    Ayranlı Çorba (Elazığ Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yoğurdu, yumurta sarısını, yıkanmış aşurelik buğdayı, unu da ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
  • Saha sonra 2 litre suyu da ekleyip, karıştırıp, ocağa alıp, ocağın altını açın çorbamız kaynayana kadar sürekli karıştırın karıştırmazsanız yoğurdumuz çürüyebilir o yüzden kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kaynamaya başlayınca kapağını kapatın ocağın altını biraz kısın kısık ateşte buğdaylar pişene kadar kaynasın, suyu azalırsa ekleme yapabilirsiniz.
  • Daha sonra buğdaylar pişince nohudu ve ince doğranmış taze naneyi ekleyip, karıştırın. 5 dk kadar kaynadıktan sonra altını kapatın.
  • Tuzunu da ekleyin çorbamız hazırdır bu çorbayı ister soğuk ister sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder