26 Mart 2023 Pazar

Supangle (Pastane Usulü) Tarifi

 

Supangle (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker (arttırabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

Üzeri için;

  • Kremşanti
  • Çikolata
  • Yeşil fıstık
  • Çilek

    Supangle (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru malzemeleri tencereye alalım iyice bir karıştıralım şekeri ve sütü ekleyelim sıvı kremayıda ekleyip, hiç topak kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  • Bir iki göz fokurdayınca ocaktan alalım içerisine çikolata tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra içerisine yarım su bardağı soğuk suyu ekleyip mikserle çırpalım.
  • Kuplara pay edelim üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Ben üzeri için; kremşanti çilek, çikolata ve yeşil fıstık kullandım🤗 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder