Supangle (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 paket sıvı krema
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker (arttırabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 80 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı soğuk su
Üzeri için;
- Kremşanti
- Çikolata
- Yeşil fıstık
- Çilek
Supangle (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru malzemeleri tencereye alalım iyice bir karıştıralım şekeri ve sütü ekleyelim sıvı kremayıda ekleyip, hiç topak kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
- Bir iki göz fokurdayınca ocaktan alalım içerisine çikolata tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra içerisine yarım su bardağı soğuk suyu ekleyip mikserle çırpalım.
- Kuplara pay edelim üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Ben üzeri için; kremşanti çilek, çikolata ve yeşil fıstık kullandım🤗 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder