Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 adet mantar
- 2 adet orta boy havuç
- Yarım kapya biber
- 5-6 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığından az sebze tozu (Çeşni )
- Tuz
- 400 ml su
- 1 tatlı kaşığı dolu nişasta
Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğüslerini uzunlamasına üç dört parçaya bölün altı yedi parça elde edin.
- Uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip kızdırın.
- Tavuk göğüslerini önlü arkalı hafif kızartıp bir kenara alın.
- Aynı tavanın içine tereyağ ve sıvı yağı ilave edip biraz iri doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip hafif soteleyin.
- Ardından doğranmış kapya biberi ,yuvarlak doğranmış havuçları ve iri doğranmış mantarları ekleyip soteleyin.
- Salçalarını ekleyip soteleyin.
- Baharatlarını ekleyip karıştırın. Suyunu ilave edip kızartmış olduğunuz tavuk etlerini içine yerleştirip beş dakika kadar kaynayınca çeri domatesleri üzerine ilave edip biraz kaynayınca çeyrek çay bardağı su ile nişastayı karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu çok kalın olursa biraz su ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte on onbeş dakika kaynadıktan sonra altını kapatın. İstediğiniz şekilde pilav yada makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder