Az Malzemeli Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ev yoğurdu
- 2 adet yumurta akı ( sarılar üzerine kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( 5 su bardağı kullanıldı)
Arası için ;
- Parmak şeklinde kesilmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Az Malzemeli Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabartma tozu ve hariç hamur malzemelerin tamamını yoğurma kabına ekliyoruz.
- Kabartma tozunu ve kontrollü olarak unu ekleyip yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturup her birinin ortasına birer kaşar koyup hamuru kapatıyoruz.
- Kapatılan kısım üstte olacak şekilde tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarsana kadar pişiriyoruz.
- Kaşar donduğu için sıcak tüketilmesi tavsiye edilir.
Not: 13 adet poğaça elde edildi. Ben boyutlarını büyük tuttum. Normalde 20 ye yakın poğaça elde ediliyor.
Deneyecek olanlara kolay gelsin. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder