Tepsi Kebabı (Ramazan Sofralarına Çok Yakışacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Tepsinin tabanı için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Kebabın üstü için:
- 3 adet domates
- 3-4 adet sivri biber
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
Tepsi Kebabı (Ramazan Sofralarına Çok Yakışacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kapya biberi, çarliston biberi, maydanozu ve soğanı iri doğrayın ve mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin.
- Büyük bir kaba, püre haline getirilmiş sebzeleri, rendelenmiş sarımsağı, baharatları ve kıymayı koyun ve homojen olana dek iyice karıştırın. (eğer güzelce karıştırmazsanız tepsi kebabınız dağılabilir. ).
- 32 çaplarında yuvarlak bir tepsinin tabanına 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı sürün.
- Kıymalı harcı tepsiye yayın.
- Kıymayı yayarken tepsinin kenarlarından biraz daha yükseğe doğru yayın ki, kebap piştiğinde küçüleceğinden kenarlar fazla açık kalmasın.
- Harcın her yerini çatal ucuyla delin.
- Üzerini domates dilimleri ve sivri biber ile süsleyin.
- Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı salça ile 1/2 su bardağı sıcak suyu iyice karıştırın ve domates ile biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde harcın üzerine dökün.
- 200° fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder