28 Mart 2023 Salı

Tepsi Kebabı (Ramazan Sofralarına Çok Yakışacak) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Ramazan Sofralarına Çok Yakışacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Tepsinin tabanı için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Kebabın üstü için:

  • 3 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su

    Tepsi Kebabı (Ramazan Sofralarına Çok Yakışacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kapya biberi, çarliston biberi, maydanozu ve soğanı iri doğrayın ve mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin.
  • Büyük bir kaba, püre haline getirilmiş sebzeleri, rendelenmiş sarımsağı, baharatları ve kıymayı koyun ve homojen olana dek iyice karıştırın. (eğer güzelce karıştırmazsanız tepsi kebabınız dağılabilir. ).
  • 32 çaplarında yuvarlak bir tepsinin tabanına 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı sürün.
  • Kıymalı harcı tepsiye yayın.
  • Kıymayı yayarken tepsinin kenarlarından biraz daha yükseğe doğru yayın ki, kebap piştiğinde küçüleceğinden kenarlar fazla açık kalmasın.
  • Harcın her yerini çatal ucuyla delin.
  • Üzerini domates dilimleri ve sivri biber ile süsleyin.
  • Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı salça ile 1/2 su bardağı sıcak suyu iyice karıştırın ve domates ile biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde harcın üzerine dökün.
  • 200° fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder