16 Mart 2023 Perşembe

Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi

 

Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un kontrollü kullanın

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

    Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Suyu şekeri limonu tencereye koyup ocağa alın.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca 10-15 dakika daha kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 2 parçaya ayırın.
  • Tezgaha alıp elinizle rulo yapın.
  • Üzerine hafif bastırarak şerit halinde genişletin.
  • Çay bardağı ile yarım ay şeklinde kesin.
  • Tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ne kadar güzel kızarırsa okadar iyi olur.
  • Pişen tatlıyı ilk ısısı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti dökün.
  • 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine çekilmiş fındık yada fıstık serpiştirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder