Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un kontrollü kullanın
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml)
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Suyu şekeri limonu tencereye koyup ocağa alın.
- Şerbet kaynamaya başlayınca 10-15 dakika daha kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
- Yavaş yavaş unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
- Hamuru 2 parçaya ayırın.
- Tezgaha alıp elinizle rulo yapın.
- Üzerine hafif bastırarak şerit halinde genişletin.
- Çay bardağı ile yarım ay şeklinde kesin.
- Tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Ne kadar güzel kızarırsa okadar iyi olur.
- Pişen tatlıyı ilk ısısı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti dökün.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine çekilmiş fındık yada fıstık serpiştirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder