Basit Yöntemle Tavada Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aralarına sürmek için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Basit Yöntemle Tavada Kat Kat Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ,ılık su ,tuz ve un karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur ( hamurun kıvamının pürüzsüz olması için toparlandıktan sonra zemine alarak güzelce yoğurabilirsiniz )
- Toparlanan hamur 8 eşit parçaya bölünerek her bir beze hafif unlanır ve yuvarlak bezeler oluşturulur.
- Tepsiye yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip yuvarlanan bezeler tek tek tepsiye alınıp alt üst edilerek tepsideki sıvı yağa bulanır.
- Üzeri streç filmle kapatılıp oda sıcaklığında 15 dk dinlemesi için bekletilir. Bu arada tereyağı eritilir her bir beze elde incelterek diktörtgen şeklinde hafif uzunlamasına açılır ve eritilen tereyağdan bir yemek kaşığına yakın açılan hamurun üzerine dökülerek elle dağıtılır.
- Hamurun bir ucundan başlayarak rulo şekli verilir rulonun bir ucundan başlayarak gül şeklinde sarılıp tepsiye alınır.
- Üzerine streç film kapatılıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir ( akşamdan hazırlayıp bir gece buzdolabında dinlendirirseniz hem ertesi gün için kolaylık olmuş olur hem de hamur daha güzel açılır)
- Dinlenen hamur hafif un serpilen zemine alınarak merdaneyle çok bastırmadan pasta tabağı boyutunda açılır
- Tava orta ateşte ısıtılır.
- Hamur tavada altı kızardıktan sonra ters çevrilir ve tavada kalan tereyağından fırça yardımıyla pişen yüzeye sürülür.
- Diğer tarafta kızardıktan sonra servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder