14 Mart 2023 Salı

Kahvaltıya Sucuklu Soğanlı Peynirli (Krep Börek) Tarifi

 

Kahvaltıya Sucuklu Soğanlı Peynirli (Krep Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 7 çay bardağı un dikkatli ekleyelim
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi;

  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarımdan biraz daha az sucuk
  • 1 çay bardağı peynir lorda olabilir

Üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

Bardak ölçüm 250 ml 

Kahvaltıya Sucuklu Soğanlı Peynirli (Krep Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un ve iç malzemesi hariç tüm malzemeleri bir kabın içersine alıp çırpalım.
  2. Unu dikkatli ekleyerek kek hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.
  3. Soğanı ,maydanozu ince ince doğradıktan sonra, sucuğu küçük parçalar halinde doğrayıp peynirle karıştıralım.
  4. Hepsini hamura ilave edip karıştıralım ve kenara alalım.
  5. Tavayı ocağa alalım ve iyice ısıtalım soğuk yada az ısınmamasına dikkat edelim.
  6. Tava orta ateşte olmalı tava ısınınca fırçayla bolca sıvı yağ sürelim.
  7. Hamurdan 3 kepçe kadar hamurdan koyalım ve alt kısmı kızarana kadar pişirelim.
  8. Üzerine sıvı yağ polca sürüp krepi çevirelim ve diğer tarafıda kızarınca ocaktan alalım.
  9. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim krepi sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Not : benim tavam büyük olduğu için fazla hamur koydum siz tavanıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder