İstiridye Tatlısı (Lezzeti Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- Bir parça limon
Hamuru için;
- 150 gr tereyağı-margarin
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağından bir parmak eksik dövülmüş fındık
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı kadar un
İstiridye Tatlısı (Lezzeti Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tahin ve fındığın uyumu ile hem şekliyle göze hemde lezzetiyle damağınıza hitap edecek çok lezzetli şerbetli bir tatlı tarifi ile geldim.
- Önce şerbeti için, şeker, su ve limonu uygun bir tencereye alıp orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 10dk sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz.
- Biraz dikkatli un ilavesi yapın.Çünkü biraz hızlı katılaşıyor.
- Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Yuvarlayıp kaşık yardımıyla şekil veriyoruz.
- 180 derece hazır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.
- Tatlımız şerbeti çekince servise hazırdır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder