Baton Kalıpta Nemli Kek (Yiyenler Islak Kek Sanacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- Yarım portakal kabuğu rendesi (Şart değil )
- Yarım portakalın suyu (Şart değil )
Ganaj için
- 100 gram krema
- 40 gram sütlü çikolata
- 40 gram bitter çikolata
Baton Kalıpta Nemli Kek (Yiyenler Islak Kek Sanacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kek kalıbımızı hazırlayalım. Baton kalıbımızın her tarafını margarinle yağlayıp buzdolabına kaldıralım bu sayede kekimiz kalıptan çok kolay çıkacak 👍
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, portakal suyu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
- Son olarak un, kabartma tozu ,vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpalım çok sulu bir kek harcı oluyor un eklemesi yapmayalım. Nemliliği buradan geliyor zaten baton kek kalıbımıza kek harcımızı döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.
- Kontrollü olalım pişme süresi fırınlarda farklılık gösterebilir benim kekim 45 dk pişti.
- Fırından çıkardığımız kekimizi soğuyunca ters çevirelim.
- Üzerine kürdanla rastgele delikler açalım.
- Sos tenceresine kremamızı alıp ısıtalım kaynama seviyesine gelince çikolataları ekleyip karıştırarak eritelim.
- Sosumuz sıcakken kekin üzerine bir kaç kaşık gezdirip sosun deliklerden girmesini sağlayalım.
- Kalan sosumuzu soğumaya bırakalım.
- Biraz soğuyunca kekin üzerine her yerine gelecek şekilde yayalım. Dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder