Kıymalı Soğanlama Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı k tuz
- 1 tatlı k kırmızı toz biber
- Karabiber
Kıymalı Soğanlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları küp küp doğrayalım.
- Uygun bir tavaya alıp sıvı yağ ile kavuralım.
- Sonrasında kıymamızı ekleyip rengi dönene kadar soğanla birlikte kavuralım.
- Kavurulan soğan ve kıymamızın üzerine biberleri izi ekleyip tekrar kavurma işlemine devam edelim.
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyelim.
- Tuz ve baharatları ekleyip devam karıştıralım.
- Tavanın kapağını kapatalım domateslerin yumuşayıp erimesini sağlayın.
- Bir taşım kaynadıktan sonra yumurtalarımızı kırıp istedeiginiz kıvamda pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder