Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- Sıvı yağ
- 8 su bardağı su (tavuk veya et suyu)
- Tuz ( veya sebze çeşnisi de olur)
Terbiyesi için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Sosu için
- 3 yemek yemek sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alalım üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havucu ilave edelim ve kavuralım.
- Diğer taraftan mercimek,pirinç ve bulguru güzel yıkayın,şeffaf su görünene kadar. Sebzeler kavurunca üzerine bakliyatları ilave edip 8 su bardağı soğuk su veya et (tavuk )suyu da kullanabilirsiniz.
- Kaynayınca tuz veya çeşni de kullanabilirsiniz ilave ettikten sonra altını kısalım ve bu şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim yaklaşık 20 dakika.
- Süre sonunda bir kasede terbiyesini hazırlayalım. 2 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım üzerine çorbadan 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edip karıştırdıktan sonra tekrar çorbaya dökelim,ve çorbayı karıştıralım.
- Bu aşamada blenderden geçirelim az tanecikler kalabilir.
- Diğer tarafta sıvı yağı kızdırıp salçayı kavuralım,üzerine baharatları ve nar ekşisini ilave edelim. Pürüszüz olması için yarım çay bardağı su ilave edip karıştırıp çorbaya ilave edelim. Çorbamız hazır.
- Nar ekşisi kullanmak istemeyen kullanmaya bilir ama o çorbaya ekşimsi tad veriyor ,nar ekşisi yoksa sonradan çorbaya az limon sıkabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder