19 Mart 2023 Pazar

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Sıvı yağ
  • 8 su bardağı su (tavuk veya et suyu)
  • Tuz ( veya sebze çeşnisi de olur)

Terbiyesi için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Sosu için

  • 3 yemek yemek sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alalım üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havucu ilave edelim ve kavuralım.
  • Diğer taraftan mercimek,pirinç ve bulguru güzel yıkayın,şeffaf su görünene kadar. Sebzeler kavurunca üzerine bakliyatları ilave edip 8 su bardağı soğuk su veya et (tavuk )suyu da kullanabilirsiniz.
  • Kaynayınca tuz veya çeşni de kullanabilirsiniz ilave ettikten sonra altını kısalım ve bu şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim yaklaşık 20 dakika.
  • Süre sonunda bir kasede terbiyesini hazırlayalım. 2 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım üzerine çorbadan 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edip karıştırdıktan sonra tekrar çorbaya dökelim,ve çorbayı karıştıralım.
  • Bu aşamada blenderden geçirelim az tanecikler kalabilir.
  • Diğer tarafta sıvı yağı kızdırıp salçayı kavuralım,üzerine baharatları ve nar ekşisini ilave edelim. Pürüszüz olması için yarım çay bardağı su ilave edip karıştırıp çorbaya ilave edelim. Çorbamız hazır.
  • Nar ekşisi kullanmak istemeyen kullanmaya bilir ama o çorbaya ekşimsi tad veriyor ,nar ekşisi yoksa sonradan çorbaya az limon sıkabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder