Bulgur Köfteli Ispanak Başı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı ılık ile sıcak arası su
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sulu yemek için;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane küçük soğan
- Yarım kg ıspanağın baş kısmı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Bulgur Köfteli Ispanak Başı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce bulguru su ile ıslatıp, irmiği ekliyoruz. 5 dk bekleyip baharatları ekliyoruz. Unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
- Fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Çorba için tencereye soğan ve yağı alıp biraz kavurduktan sonra salçayı ve ıspanak başını ekliyoruz. Biraz karıştırıp suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kaynayınca köfteleri ve haşladığımız nohutları ekliyoruz. 10 dk daha pişirip, servis yapıyoruz. Videolu tarifte tüm püf noktaları anlattım. Bakarsanız daha iyi olur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder