Borani Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg pancar (pazı)
- 250 gr orta yağlı iri kıyma
- ½ su bardağı börülce
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince ince doğrayalım.
- Pancarları yıkayıp süzelim ve ince ince doğrayalım.
- Lolazı haşlayalım, yumuşayınca suyunu süzelim ve tekrar sıcak su içerisinde bekletelim.
- Kıymayı kendi yağında kavuralım.
- Kıyma suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve ince olarak doğradığımız soğanı ekleyelim.
- Soğanlar yumuşayınca tuz, karabiber ve pancarları ekleyelim.
- Son olarak lolazı ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 15 dk kısık ateşte biten yemeğimiz servise hazır.
- Servis yaparken üzerine tereyağda kızdırdığımız kırmızı toz biber ekleyelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder