28 Mart 2023 Salı

Borani Tarifi

 

Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg pancar (pazı)
  • 250 gr orta yağlı iri kıyma
  • ½ su bardağı börülce
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

    Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince ince doğrayalım.
  • Pancarları yıkayıp süzelim ve ince ince doğrayalım.
  • Lolazı haşlayalım, yumuşayınca suyunu süzelim ve tekrar sıcak su içerisinde bekletelim.
  • Kıymayı kendi yağında kavuralım.
  • Kıyma suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve ince olarak doğradığımız soğanı ekleyelim.
  • Soğanlar yumuşayınca tuz, karabiber ve pancarları ekleyelim.
  • Son olarak lolazı ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
  • Yaklaşık 15 dk kısık ateşte biten yemeğimiz servise hazır.
  • Servis yaparken üzerine tereyağda kızdırdığımız kırmızı toz biber ekleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder