Creme Brulee Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket krema
- ½ su bardağı süt
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- ½ çay bardağı toz şeker (üzeri için)
Creme Brulee Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve kremayı karıştırıp ocağa alıyoruz, kaynamaya bırakıyoruz.
- Yumurta sarıları, vanilya, şeker mikser yardımıyla iyice karıştırılır.
- Karışımın içinde hiçbir pürüz kalmayana kadar işlem devam eder ve iki defa tel süzgeçten geçirilir.
- Süzülen karışım dinlendirilir.
- Üzerinde kalan köpükler kaşık yardımıyla alınır ve fırın kaplarına pay edilir.
- Fırın kapları yarısına kadar sıcak su dolu olan tepsiye yerleştirilir.
- 125 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
- Sonrasında oda sıcaklığına getirilen tatlılar buz dolabında en az iki saat dinlendirilir.
- Üzeri için; şeker tavaya alınır ve ocakta eritilip ince bir tabaka halinde tatlının üzerine dökülür.
- Karamelin her tarafa eşit şekilde yayılması sağlanır.
- Karamel kısmı sertleşen tatlımız servise hazır.
- Biz ayrıca kase üzerine ince bir tabaka halinde şeker döküp pürmüz ile erittik. Her ikisi de çok güzel oldu. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder