28 Mart 2023 Salı

Creme Brulee Tarifi

 

Creme Brulee Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket krema
  • ½ su bardağı süt
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • ½ çay bardağı toz şeker (üzeri için)

    Creme Brulee Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve kremayı karıştırıp ocağa alıyoruz, kaynamaya bırakıyoruz.
  • Yumurta sarıları, vanilya, şeker mikser yardımıyla iyice karıştırılır.
  • Karışımın içinde hiçbir pürüz kalmayana kadar işlem devam eder ve iki defa tel süzgeçten geçirilir.
  • Süzülen karışım dinlendirilir.
  • Üzerinde kalan köpükler kaşık yardımıyla alınır ve fırın kaplarına pay edilir.
  • Fırın kapları yarısına kadar sıcak su dolu olan tepsiye yerleştirilir.
  • 125 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
  • Sonrasında oda sıcaklığına getirilen tatlılar buz dolabında en az iki saat dinlendirilir.
  • Üzeri için; şeker tavaya alınır ve ocakta eritilip ince bir tabaka halinde tatlının üzerine dökülür.
  • Karamelin her tarafa eşit şekilde yayılması sağlanır.
  • Karamel kısmı sertleşen tatlımız servise hazır.
  • Biz ayrıca kase üzerine ince bir tabaka halinde şeker döküp pürmüz ile erittik. Her ikisi de çok güzel oldu. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder