18 Mart 2023 Cumartesi

Borcamda Patates Mantısı Tarifi

 

Borcamda Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 dal ince kıyılmış dereotu

    Borcamda Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım ve ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından doğradığımız patatesleri uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su dolduralım ve kaynamaya bırakalım. Patatesleri 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alarak suyunu süzebilirsiniz.
  • Sosu için uygun bir kap içerisinde yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı, unu, kabartma tozu, tuz, pul biber ve karabiberi güzelce karıştıralım.
  • Kullanacağımız borcama haşladığımız patatesleri eşit bir şekilde alalım.
  • Hazırladığımız sosu da patateslerimizin üzerine gezdirerek boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.
  • Üzeri için ayrı bir kapta yoğurt ve sarımsağı güzelce çırpalım.
  • Diğer yandan küçük bir tavada zeytinyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım.
  • Servis etmeden önce patateslerin üzerine öncelikle hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Ardından yağda kızdırdığımız kırmızı biberi de gezdirip dereotu serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder