Borcamda Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patates
Sosu için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 dal ince kıyılmış dereotu
Borcamda Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım ve ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde doğrayalım.
- Ardından doğradığımız patatesleri uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su dolduralım ve kaynamaya bırakalım. Patatesleri 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alarak suyunu süzebilirsiniz.
- Sosu için uygun bir kap içerisinde yumurtaları, yoğurdu, sıvı yağı, unu, kabartma tozu, tuz, pul biber ve karabiberi güzelce karıştıralım.
- Kullanacağımız borcama haşladığımız patatesleri eşit bir şekilde alalım.
- Hazırladığımız sosu da patateslerimizin üzerine gezdirerek boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
- Yemeğimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.
- Üzeri için ayrı bir kapta yoğurt ve sarımsağı güzelce çırpalım.
- Diğer yandan küçük bir tavada zeytinyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım.
- Servis etmeden önce patateslerin üzerine öncelikle hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Ardından yağda kızdırdığımız kırmızı biberi de gezdirip dereotu serperek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder