Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 25 gram tereyağı yada margarin
- 7 yemek kaşığı un
- 2 su bardağından biraz fazla süt
- 1 su bardağı şeker
İçine
- Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz (Arzunuza göre eklemeyebilirsiniz de)
Sütlü Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağ uygun bir tencereye alınır.
- Eriyince unu eklenir.
- Kısık ateşten bir tık fazla ateşte yavaş yavaş kavrulur.
- Bir yandan süt ve şeker ocağa alınır. Kaynama noktasına gelince altı kapatılır. Unumuz güzelce kavrulana kadar kenarda bekler.
- Unumuzun rengi çok açık olmasın çokta yanacak şekilde fazlada kavurmayalım.
- Sonrasında altını kapatalım biraz soğuklansın.
- Sonra sütle şekeri yavaş yavaş ilave edelim.
- Ocağın altını tekrar açalım bi yandan da karıştıralım. İstediğimiz kıvamı alınca altını kapatalım.
- İçine ceviz ekleyip şekil verelim istediğimiz gibi süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder