18 Mart 2023 Cumartesi

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık

Kreması için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Jölesi için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tane limon suyu ve kabuğu rendesi
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için yulaflı bisküvi ve fındık rondodan geçiriliyor .
  • Üzerine eritilmiş tere yağı ekleyerek yoğuruyoruz, tabanına yağlı kağıt açtığımız kalıbımıza yayıyoruz elimizle.
  • İyice basıp şeklini veriyoruz ve kenara bırakıyoruz.
  • Kremamızı hazırlıyoruz. 4 tane yumurtamızı ve 2 kaşık şekerimizi karıştırıyoruz.
  • Ocağa büyük bir kapla su koyup üzerine yumurta şeker karışımını koyduğumuz kabımızı yerleştirip sürekli karıştırarak benmari usulü pişiriyoruz.
  • Yumurtalar iyice beyaz köpük oluncaya kadar pişiriyoruz.
  • Pişen yumurtaların üzerine sırasıyla krema nişasta vanilin ekliyoruz .
  • Karıştırarak pişiriyoruz .
  • Pişen kremaya son olarak labne peynirini de ekleyip ocağı kapatıyoruz .
  • Hazırlamış olduğumuz kremayı hazırladığımız tabanın üzerine yayıyoruz.
  • Soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlıyoruz. 1 tane limon suyu ,1. 5 su bardağı su ,6 yemek kaşığı şeker ,limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı zerdeçal ,3 yemek kaşığı nişasta ve vanilini karıştırıp pişiriyoruz.
  • Pişen jölemizi soğutup kremamızın üzerine yayıyoruz be bir gece dolapta bekletiyoruz afiyet olsun.
  • ‼️Not ‼️istenilen farklı jöle ve yulaflı bisküvi yerine petibör de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder