Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 büyük boy patates
- 1 orta boy soğan
- 500 ml tavuk suyu
- 500 ml su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Üzerine;
- Biraz tereyağ ve toz kırmızıbiber
Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağını tencereye alalım , eriyince mısır unu ekleyelim biraz kavuralım.
- Daha sonra iri iri doğradığımız patates ve soğanları ekleyelim onları da aynı şekilde kavuralım.
- Son olarak suyunu ve baharatlarını ekleyelim.
- Kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Patatesler yumuşayınca bilendırdan çekelim katı olduğu ise biraz kaynar su ilavesi yapabiliriz.
- Servis aşamasında üzerine tereyağı ile toz kırmızıbiberi eritip dökelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder