Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet güllaç yaprağı
İrmikli kısmı;
- 2 su bardağı süt
- 1 küçük çay bardağı irmik
- 1 küçük çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Güllaçları ıslamak için;
- 3 su bardağı süt
- 1 küçük çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ince dövülmüş fındık
Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır
- Tencereye sütü, irmiği ,şekeri koyalım ,göz göz olana kadar pişirelim .
- Vanilya ekleyip karıştıralım.
- Soğuması için bir tabağa alalım.
- Tencereye sütü ,şekeri koyalım, serçe parmağımız dayanacak kadar şekeri karıştırarak eritelim.
- En son vanilya ekleyip karıştıralım .
- Bir tepsiye sütü dökelim, güllaçları dörde makasla keselim.
- Bir küçük kase alalım ,güllaç yaprağı süt ile ıslayalım.
- Kaseye yanlarından sarkacak şekilde koyalım.
- Tekrar dörtte biri güllaç yaprağı ıslayıp orta kısmına koyalım .
- 1 yemek kaşığı sütlü irmik koyalım ,bir yemek kaşığı da fındık koyalım.
- Kenarlarını üzerine kapatarak tepsiye ters çevirerek tepsiye dizelim .
- Hepsini bu şekilde yapıp dizelim kalan sütü üzerlerine dökelim.
- Arzuya göre süsleyelim .
- Üzerine iki kat streç film kaplayalım.
- Üzeri kuruması için iftara kadar oda ısısında güllacı bekletelim.
- Buzdolabında koymayalım pakette kalan güllaçları üzerine bantla kapatıyorum ihtiyaç olduğu zaman yine kullanıyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder