30 Mart 2023 Perşembe

Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi

 

Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet güllaç yaprağı

İrmikli kısmı;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı irmik
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Güllaçları ıslamak için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık

    Sütlü İrmikli Fındıklı Porsiyonluk Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır

  • Tencereye sütü, irmiği ,şekeri koyalım ,göz göz olana kadar pişirelim .
  • Vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Soğuması için bir tabağa alalım.
  • Tencereye sütü ,şekeri koyalım, serçe parmağımız dayanacak kadar şekeri karıştırarak eritelim.
  • En son vanilya ekleyip karıştıralım .
  • Bir tepsiye sütü dökelim, güllaçları dörde makasla keselim.
  • Bir küçük kase alalım ,güllaç yaprağı süt ile ıslayalım.
  • Kaseye yanlarından sarkacak şekilde koyalım.
  • Tekrar dörtte biri güllaç yaprağı ıslayıp orta kısmına koyalım .
  • 1 yemek kaşığı sütlü irmik koyalım ,bir yemek kaşığı da fındık koyalım.
  • Kenarlarını üzerine kapatarak tepsiye ters çevirerek tepsiye dizelim .
  • Hepsini bu şekilde yapıp dizelim kalan sütü üzerlerine dökelim.
  • Arzuya göre süsleyelim .
  • Üzerine iki kat streç film kaplayalım.
  • Üzeri kuruması için iftara kadar oda ısısında güllacı bekletelim.
  • Buzdolabında koymayalım pakette kalan güllaçları üzerine bantla kapatıyorum ihtiyaç olduğu zaman yine kullanıyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder