Çikolatalı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta beyazı içine sarısı üstüne
- 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin )
Bezeleri yağlamak için
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İçine sürmek için
- Sürülebilir çikolata
Üzeri için
- Yumurtanın sarısı
Çikolatalı Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
- aha sonra tuz ve unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzeri kapalı 1 saat mayalandıralım.
- Dinlenen hamurun havasını aldıktan sonra 4 eşit parçaya bölelim.
- Sonrada 12 eşit parçaya bölelim.
- 6 bezeyi aralarını yağlayıp üst üste dizelim.
- Diğer 6 sınıda bu şekilde hazırlayıp üst üste dizelim ve buzdolabında 20 dk kadar bekletelim.
- Ardından merdane ile çok bastırmadan açalım ve bıçakla yada başka bir aparatifle 8 eşit parçaya bölelim.
- Geniş kısmına çikolata koyup saralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece alt üst ayar fırında 20-25 dk pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder