Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif) İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt (800 ml)
Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif) Nasıl Yapılır?
- Sütlü revani için öncelikle revanimizin şerbeti için toz şeker ve sütü bir tencereye alalım. Karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 5 dakika kadar kaynadıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Diğer taraftan revaninin keki için yumurtaları ve toz şekeri uygun bir çırpma kabına alalım.
- Mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
- Karışıma süt, sıvı yağ, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Kullanacağımız büyük boy kare borcamı bir fırça yardımıyla güzelce yağlayalım.
- Hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
- Revanimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra bir 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- Ardından istediğiniz büyüklükte dilimlere keselim. Soğuyan şerbeti kekin üzerine gezdirelim.
- Revanimizi şerbetini iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Servis esnasında üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder