20 Mart 2023 Pazartesi

Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif)

 

Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif) İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt (800 ml)

    Sütlü Revani Tarifi (Çok Hafif) Nasıl Yapılır?

  • Sütlü revani için öncelikle revanimizin şerbeti için toz şeker ve sütü bir tencereye alalım. Karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar kaynadıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Diğer taraftan revaninin keki için yumurtaları ve toz şekeri uygun bir çırpma kabına alalım.
  • Mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
  • Karışıma süt, sıvı yağ, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Kullanacağımız büyük boy kare borcamı bir fırça yardımıyla güzelce yağlayalım.
  • Hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
  • Revanimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra bir 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Ardından istediğiniz büyüklükte dilimlere keselim. Soğuyan şerbeti kekin üzerine gezdirelim.
  • Revanimizi şerbetini iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Servis esnasında üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder