Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 1 küçük rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Çorbası için;
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Köfteyi kızartmak için
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteleri hazırlayalım köfteleri için gerekli malzeme kıyma,tuz karabiber ve rendelenmiş suyu sıkılmış kurusoğanı bir kaba alıp, güzelce yoğurun.
- Daha sonra nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içerisinde yuvarlayın elinize yapışırsa elinizi hafif suyla ıslatın.
- Daha sonra buzdolabında dinlendirin köfteleri o arada pirinçi tenceremize alalım 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip pirinçler pişene kadar bekleyelim.
- Pirinçler pişince nohut ve 4 su bardağı daha sıcak suyu ekleyelim kaynamasını bekleyelim.
- O arada yoğurda unu ve limon suyunu ekleyin güzelce çırpın, kaynayan çorbanın suyundan bir bardak kadar alalım, yoğurtlu karışıma azar azar ilave edip bir yandan da çırpmaya devam edelim karıştırmazsak yoğurdumuz kesilebilir o yüzden bir yandan karıştırıp ,bir yandan sıcak suyu ekleyelim.
- Daha sonra yoğurtlu karışımı tenceredeki pirinçli ve nohutlu karışıma eklerken tekrar bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruz. çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakın.
- Diğer yandan tavamıza tereyağı ve sıvı yağı alalım köfteleremizi de yağa ekleyip köfteleri kavuralım, kavrulan köftelere kuru naneyi de ekleyip, direk çorbanın içerisine ekleyelim.
- Çorbamıza en son tuzunu da atmayı unutmayalım deheyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder