28 Mart 2023 Salı

Matzo Ball Tarifi

 

Matzo Ball Tarifi İçin Malzemeler

Suyu için;

  • 1 adet tavuk but
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 dal taze kekik
  • 2 diş sarımsak

Köftesi için;

  • ½ demet maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kasesi kırılmış eti form (matzo krakeri bulamayanlar eti form yada kekikli, biberiyeli bir kraker kullanabilir)
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet kurutulmuş domates

    Matzo Ball Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tenceremizi ocağa alıyoruz ve altını açıyoruz.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağında tuz ve karabiber ile baharatladığımız tavuğumuzu önlü arkalı mühürlüyoruz.
  • Mühürlemeyi yaparken taze kekik ve bir diş sarımsak kullanıyoruz.
  • Sarımsak ve kekiği aromasını verdikten sonra tencereden alıyoruz.
  • İçerisine sıcak su, 1 adet tüm havuç ve yarım soğan doğramadan ekliyoruz.
  • Tavuğumuz kaynamaya bırakıyoruz ve köfteleri hazırlamaya başlıyoruz.
  • İrice parçalanmış krakerlerimiz soğuk suda ıslatıyoruz.
  • Tava içerisine çok küçük doğranmış soğanları alıyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Üzerine ıslayıp suyunu süzdüğümüz krakerleri ekliyoruz.
  • Suyunu çekip helva kıvamına gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Sonrasında soğutup büyük bir kaseye alıyoruz.
  • İçerisine kıyılmış taze soğan, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak, yarım su bardağı galeta unu ve tereyağı eleyerek iyice yoğuruyoruz.
  • Cevizden biraz daha küçük toplar yapıyoruz ve galeta unu ile unluyoruz.
  • Buz dolabında yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.
  • Haşlanan tavuğumuzun suyunu süzüyoruz.
  • İçerisine sadece haşlanan havuçları küçük küçük doğrayarak ekliyoruz.
  • Haşlanan soğanı kullanmıyoruz.
  • Tavuk etini didikleyip içerisine atıyoruz. Tekrar kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynara çıkınca içerisine hazırladığımız topları atıyoruz.
  • Pişen toplar suyun yüzeyine çıkıyor.Toplar yüzeye çıkınca altını kapatıyoruz.
  • Kurutulmuş domatesleri sıcak suda ıslatıyoruz, küçük parçalar halinde kıyıyoruz.
  • Az yağda soteleyip çorbamızın içerisine ekliyoruz.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz ve taze soğanla servis ediyoruz….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder