Matzo Ball Tarifi İçin Malzemeler
Suyu için;
- 1 adet tavuk but
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 dal taze kekik
- 2 diş sarımsak
Köftesi için;
- ½ demet maydanoz
- 2 dal yeşil soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çorba kasesi kırılmış eti form (matzo krakeri bulamayanlar eti form yada kekikli, biberiyeli bir kraker kullanabilir)
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet kurutulmuş domates
Matzo Ball Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremizi ocağa alıyoruz ve altını açıyoruz.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağında tuz ve karabiber ile baharatladığımız tavuğumuzu önlü arkalı mühürlüyoruz.
- Mühürlemeyi yaparken taze kekik ve bir diş sarımsak kullanıyoruz.
- Sarımsak ve kekiği aromasını verdikten sonra tencereden alıyoruz.
- İçerisine sıcak su, 1 adet tüm havuç ve yarım soğan doğramadan ekliyoruz.
- Tavuğumuz kaynamaya bırakıyoruz ve köfteleri hazırlamaya başlıyoruz.
- İrice parçalanmış krakerlerimiz soğuk suda ıslatıyoruz.
- Tava içerisine çok küçük doğranmış soğanları alıyoruz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz.
- Üzerine ıslayıp suyunu süzdüğümüz krakerleri ekliyoruz.
- Suyunu çekip helva kıvamına gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Sonrasında soğutup büyük bir kaseye alıyoruz.
- İçerisine kıyılmış taze soğan, maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak, yarım su bardağı galeta unu ve tereyağı eleyerek iyice yoğuruyoruz.
- Cevizden biraz daha küçük toplar yapıyoruz ve galeta unu ile unluyoruz.
- Buz dolabında yaklaşık yarım saat bekletiyoruz.
- Haşlanan tavuğumuzun suyunu süzüyoruz.
- İçerisine sadece haşlanan havuçları küçük küçük doğrayarak ekliyoruz.
- Haşlanan soğanı kullanmıyoruz.
- Tavuk etini didikleyip içerisine atıyoruz. Tekrar kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynara çıkınca içerisine hazırladığımız topları atıyoruz.
- Pişen toplar suyun yüzeyine çıkıyor.Toplar yüzeye çıkınca altını kapatıyoruz.
- Kurutulmuş domatesleri sıcak suda ıslatıyoruz, küçük parçalar halinde kıyıyoruz.
- Az yağda soteleyip çorbamızın içerisine ekliyoruz.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ve taze soğanla servis ediyoruz….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder