30 Mart 2023 Perşembe

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr tereyağı yada margarin ( oda ısısısında yumuşamış olacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (az gelirse ekleme yapabilirsiniz)

İçi için;

  • 4- 5 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık içi

Üzeri için

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım ,elmaları soyup rendeleyin ve pişireceğimiz tavaya alın.
  • Üzerine şekeri ekleyip pişirin.
  • Elmalar önce suyunu salıp daha sonra suyunu çekmeye başlayınca tarçınını ve fındığını ekleyin karıştırın.Daha sonra soğumaya bırakın.
  • O arada hamurunu yoğuralım hamur için gerekli olan margarin,yoğurt, sıvı yağ,pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra ununu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Üzerini streçleyip 20 dk kadar hamuru buzdolabında dinlendirin .
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içerisinde yuvarlayın, merdane yardımıyla ince uzun şekilde açın elmalı harçtan bir tatlı kaşığı ekleyip sarın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 175 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından sıcak çıkarttığınız gibi üzerine pudra şekerini serpin kurabiyemiz soğuduktan sonra servise hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder