Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gr tereyağı yada margarin ( oda ısısısında yumuşamış olacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 3,5 su bardağı un (az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
İçi için;
- 4- 5 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kırılmış fındık içi
Üzeri için
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım ,elmaları soyup rendeleyin ve pişireceğimiz tavaya alın.
- Üzerine şekeri ekleyip pişirin.
- Elmalar önce suyunu salıp daha sonra suyunu çekmeye başlayınca tarçınını ve fındığını ekleyin karıştırın.Daha sonra soğumaya bırakın.
- O arada hamurunu yoğuralım hamur için gerekli olan margarin,yoğurt, sıvı yağ,pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
- Daha sonra ununu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Üzerini streçleyip 20 dk kadar hamuru buzdolabında dinlendirin .
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içerisinde yuvarlayın, merdane yardımıyla ince uzun şekilde açın elmalı harçtan bir tatlı kaşığı ekleyip sarın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 175 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından sıcak çıkarttığınız gibi üzerine pudra şekerini serpin kurabiyemiz soğuduktan sonra servise hazırdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder