Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin İçin Malzemeler
- 1 kg yarım yağlı kıyma
- 1 kg kuru soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- Tuz
- 4 yemek kaşığı iç yağ (robottan geçirilmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için;
- Yarım tavuk göğsü ( isteğe bağlı)
- 1 su bardağı normal köftelik bulgur
- 3 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- Varsa 1 su bardağı yarma ( olmasada olur)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı kaynamış su
Haşlamak için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı reyhan
- Köftelerin üzerini geçecek kadar sıcak su
Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin Nasıl Yapılır?
- Merhabalar arkadaşlar öncelikle iç harcımızı harcımızı bir gün önceden hazırlamakla başlayalım.
- Soğanları rondodan çok ufak bir şekilde geçirelim ,geniş derin tencereye soğanları alalım, suyunu çekene dek pişirelim.
- Daha sonra iç ya veya tereyağı ile sıvı yağ ekleyip kıymayı da ekleyelim güzelce kavuralım.
- Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyelim hep birlikte güzelce pişirelim.
- Son olarak kuru reyhan ekleyip karıştıralım, ocaktan alalım .
- Harcımız soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım ,kabın içine alıp dondurucuda en az 2-3 saat bekletelim iç harcımız donarsa doldurması daha kolay olur .
- Sırada hamurumuzu yoğurma işlemine geçelim bulgur ve yarmayı geniş bir tepsiye alalım ,kullanacağımız tuz miktarını ekleyelim.
- Kaynamış suyla ıslatalım, yaklaşık 10 dakika bekletelim.
- Şişen bulgurlara irmik ve yumurtayı da ekleyip arada elimizi ıslatarak yoğurmaya başlayalım.
- İstediğimiz kıvamı alana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz olduğunda ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayalım içini oyuk şeklinde oyalım .
- Ortasına dondurucuya koyduğumuz iç harcından ekleyelim, hamuru yukarıya doğru getirip yuvarlayalım, bütün hamur ve iç harcımız bitene kadar aynı şekilde köftelerimizi dolduralım.
- Şimdi sırada köfteleri pişirmeye geçelim derin bir tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı isot, kırmızı toz biber ve kuru reyhan ekleyip kavuralım .
- Yarım litre kaynamış su ilave edelim bir yemek kaşığı tuz suya katalım.
- Köftelerimizi tek sıra halinde tencereye dizelim .
- Yaklaşık 10 dakika suda pişirelim köftelerimiz servise hazır şimdiden yiyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder