30 Mart 2023 Perşembe

Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin

 

Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin İçin Malzemeler

  • 1 kg yarım yağlı kıyma
  • 1 kg kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı iç yağ (robottan geçirilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için;

  • Yarım tavuk göğsü ( isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı normal köftelik bulgur
  • 3 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Varsa 1 su bardağı yarma ( olmasada olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı kaynamış su

Haşlamak için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • Köftelerin üzerini geçecek kadar sıcak su

    Tadı Tarif Edilemez İçli Köfte Tarifimizi Denemeden Geçmeyin Nasıl Yapılır?

  • Merhabalar arkadaşlar öncelikle iç harcımızı harcımızı bir gün önceden hazırlamakla başlayalım.
  • Soğanları rondodan çok ufak bir şekilde geçirelim ,geniş derin tencereye soğanları alalım, suyunu çekene dek pişirelim.
  • Daha sonra iç ya veya tereyağı ile sıvı yağ ekleyip kıymayı da ekleyelim güzelce kavuralım.
  • Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyelim hep birlikte güzelce pişirelim.
  • Son olarak kuru reyhan ekleyip karıştıralım, ocaktan alalım .
  • Harcımız soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım ,kabın içine alıp dondurucuda en az 2-3 saat bekletelim iç harcımız donarsa doldurması daha kolay olur .
  • Sırada hamurumuzu yoğurma işlemine geçelim bulgur ve yarmayı geniş bir tepsiye alalım ,kullanacağımız tuz miktarını ekleyelim.
  • Kaynamış suyla ıslatalım, yaklaşık 10 dakika bekletelim.
  • Şişen bulgurlara irmik ve yumurtayı da ekleyip arada elimizi ıslatarak yoğurmaya başlayalım.
  • İstediğimiz kıvamı alana kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz olduğunda ceviz büyüklüğünde hamur alıp yuvarlayalım içini oyuk şeklinde oyalım .
  • Ortasına dondurucuya koyduğumuz iç harcından ekleyelim, hamuru yukarıya doğru getirip yuvarlayalım, bütün hamur ve iç harcımız bitene kadar aynı şekilde köftelerimizi dolduralım.
  • Şimdi sırada köfteleri pişirmeye geçelim derin bir tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı isot, kırmızı toz biber ve kuru reyhan ekleyip kavuralım .
  • Yarım litre kaynamış su ilave edelim bir yemek kaşığı tuz suya katalım.
  • Köftelerimizi tek sıra halinde tencereye dizelim .
  • Yaklaşık 10 dakika suda pişirelim köftelerimiz servise hazır şimdiden yiyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder