22 Mart 2023 Çarşamba

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi

 

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soyulmuş enginar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
  • 2 litre kadar et suyu veya normal su
  • 1 tutam maydanoz

    Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çorba yapacağımız tencereye, sıvı yağ ve iri iri doğranmış soğan alınır ve kavrulur.
  • Sırasıyla iri iri doğranmış havuç, patates ve enginarlar alınarak kavrulur.
  • Bende her zaman tereyağda kavrulmuş un olduğu için, kavrulan sebzelerin üzerine 1 kaşık ekledim. Sizde yoksa, bir tavada unu, tereyağı ile kavurup, ekleyin.
  • Daha sonra kaynar suyu eklenip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderdan geçirilir.
  • Kıvamı yoğunsa, biraz daha su eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  • Ocaktan indirmeden önce; tuz, biraz kırmızı biber ve karabiber eklenir.
  • İnce ince kıyılmış maydanozlar da eklenir.
  • Servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder