22 Mart 2023 Çarşamba

Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi

 

Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Yaklaşık 800 gram un

Üzerine sürmek için

  • 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Beyaz peynir
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt

    Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayayı ılık sütte bir çay kaşığı şeker ve biraz un ile karıştırıyoruz. 5 dakika kadar beklettikten sonra yumurta, su, sıvı yağ ,kalan şeker ,tuz ve unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamuru 6 eşit bezeye ayırıyoruz. Tüm bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine tereyağ sürüyoruz. Hepsini üst üste koyup önce elimizle daha sonra merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Üzerine ufalanmış peynir serpiştirip rulo şeklinde sarıyoruz. Velev şeklinde hamuru keserek parçalara ayırıyoruz. İçini güzelce yağladığımız fırın tepsisine hamurları videodaki gibi diziyoruz. Üzerini örtüp 20 dakika tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu esnada yoğurdu yumurta sarısı ile karıştırıyoruz. Yoğurt ve yumurta sarısı karışımını hamurun üzerine sürüp, susam serpiştiriyoruz.
  • Önceden 200°c alt üst ayarda ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder