Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- Yaklaşık 800 gram un
Üzerine sürmek için
- 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- Beyaz peynir
- 1 yumurtanın sarısı
- Yarım su bardağı yoğurt
Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayayı ılık sütte bir çay kaşığı şeker ve biraz un ile karıştırıyoruz. 5 dakika kadar beklettikten sonra yumurta, su, sıvı yağ ,kalan şeker ,tuz ve unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamuru 6 eşit bezeye ayırıyoruz. Tüm bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine tereyağ sürüyoruz. Hepsini üst üste koyup önce elimizle daha sonra merdane yardımıyla açıyoruz.
- Üzerine ufalanmış peynir serpiştirip rulo şeklinde sarıyoruz. Velev şeklinde hamuru keserek parçalara ayırıyoruz. İçini güzelce yağladığımız fırın tepsisine hamurları videodaki gibi diziyoruz. Üzerini örtüp 20 dakika tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu esnada yoğurdu yumurta sarısı ile karıştırıyoruz. Yoğurt ve yumurta sarısı karışımını hamurun üzerine sürüp, susam serpiştiriyoruz.
- Önceden 200°c alt üst ayarda ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder