Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (dilerseniz 2 adet kullanabilirsiniz)
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 3-4 adet pırasa (beyaz kısmı)
- 1 adet küçük kereviz
- 1 avuç kereviz yaprağı
- 1-2 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 3 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle güzelce temizlediğimiz sebzelerimizi ve tavuğumuzu yemeklik doğrayalım.
- Bir tavaya yağımızı alıp, baharatlar ve su hariç bütün malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Tavanın kapağını kapatıp, orta ateşte sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen harcımızı robota koyalım ve püre şekline gelene kadar çekelim.
- Çektiğimiz harcı tekrar tavaya alalım ve üzerine yarım çay bardağı su ve baharatlarını ekleyip iyice birbirine geçecek şekilde karıştıralım.
- Pişen harcımızı soğuması için bir kenara alalım.
- Soğuyan harcı bir buzdolabı poşetine aktaralım ve üzerine elimizle bastırıp eşit bir şekilde yayalım.
- Daha sonra kolay parçalamak için poşetin üzerinden kesmeden kare olcak biçimde şekil verelim.
- Düz bir tabağa yerleştirip, buzluğa kaldırıp donduralım.
- Donduktan sonra poşetinden çıkartıp, parçalara ayıralım ve başla bir buzdolabı poşetine koyup, dondurucuda muhafaza edelim.
- Çorbalarınız da ve yemeklerinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder