17 Mart 2023 Cuma

Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi

 

Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (dilerseniz 2 adet kullanabilirsiniz)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 3-4 adet pırasa (beyaz kısmı)
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 avuç kereviz yaprağı
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

    Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle güzelce temizlediğimiz sebzelerimizi ve tavuğumuzu yemeklik doğrayalım.
  • Bir tavaya yağımızı alıp, baharatlar ve su hariç bütün malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Tavanın kapağını kapatıp, orta ateşte sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen harcımızı robota koyalım ve püre şekline gelene kadar çekelim.
  • Çektiğimiz harcı tekrar tavaya alalım ve üzerine yarım çay bardağı su ve baharatlarını ekleyip iyice birbirine geçecek şekilde karıştıralım.
  • Pişen harcımızı soğuması için bir kenara alalım.
  • Soğuyan harcı bir buzdolabı poşetine aktaralım ve üzerine elimizle bastırıp eşit bir şekilde yayalım.
  • Daha sonra kolay parçalamak için poşetin üzerinden kesmeden kare olcak biçimde şekil verelim.
  • Düz bir tabağa yerleştirip, buzluğa kaldırıp donduralım.
  • Donduktan sonra poşetinden çıkartıp, parçalara ayıralım ve başla bir buzdolabı poşetine koyup, dondurucuda muhafaza edelim.
  • Çorbalarınız da ve yemeklerinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder