17 Mart 2023 Cuma

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi

 

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep (yoksa önemli değil)
  • 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağ (en son ekleyeceğiz)

Arasına koymak için;

  • Kaşar peyniri

Bulamak için;

  • Yarım çay bardağına yakın pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Bolca kavrulmuş susam

200 ml su bardağı kullandım. 

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt, ılık su, şeker ve instant mayayı bir kabın içine alıp çırpalım.
  2. Daha sonra içine sıvı yağını ilave edelim ve elemiş olduğumuz unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  3. Bir miktar un ekledikten sonra yüz ve mahlebini ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  4. Elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. En son oda sıcaklığında yumuşamış tereyağınıda ekleyip, iyice yoğuralım.
  6. Hamuru toparlayıp, üzerini streç filmle sıkıca kapatalım ve bir örtüye sarıp, sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
  7. Mayalanan hamuru hafifçe çok söndürmeden gazını alalım.
  8. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizle yuvarlayalım.
  9. Mayalanması için bir tepsinin üzerine koyalım be hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  10. Poğaçamızı yapmak için ilk yaptığımız bezeyi alalım ve alt kısmı üste gelecek şekilde düz bir zemine koyalım.
  11. Elimizle çok bastırmadan ve inceltmeden bir miktar açalım.
  12. İçine bir miktar dilimlenmiş kaşar peyniri koyacağım ve üzerini kapatalım. Daha sonra elimizle düzeltelim.
  13. Poğaçamızı birleştirdiğimiz kısımdan tutup, üst tarafını önce pekmezli suya daha sonra her tarafını bol susama bulayalım.
  14. Poğaçamızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimizi yerleştirelim. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Ortalama 16-17 adet poğaçamız çıkıyor.
  15. Tepsimiz üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika tepsi mayası verelim. Bu çok önemli.
  16. Mayalanan poğaçalarımızın üzerine çok derin olmayacak şekilde 3 tane çizik atalım. Çok derin keserseniz poğaça kestiğiniz yerlerden patlar ve kaşar peynirleri dışına çıkar.
  17. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece alt üst ayarda poğaçalarımızın üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder