Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (yoksa önemli değil)
- 7 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağ (en son ekleyeceğiz)
Arasına koymak için;
- Kaşar peyniri
Bulamak için;
- Yarım çay bardağına yakın pekmez
- 1 su bardağı su
- Bolca kavrulmuş susam
200 ml su bardağı kullandım.
Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, ılık su, şeker ve instant mayayı bir kabın içine alıp çırpalım.
- Daha sonra içine sıvı yağını ilave edelim ve elemiş olduğumuz unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
- Bir miktar un ekledikten sonra yüz ve mahlebini ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- En son oda sıcaklığında yumuşamış tereyağınıda ekleyip, iyice yoğuralım.
- Hamuru toparlayıp, üzerini streç filmle sıkıca kapatalım ve bir örtüye sarıp, sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru hafifçe çok söndürmeden gazını alalım.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizle yuvarlayalım.
- Mayalanması için bir tepsinin üzerine koyalım be hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
- Poğaçamızı yapmak için ilk yaptığımız bezeyi alalım ve alt kısmı üste gelecek şekilde düz bir zemine koyalım.
- Elimizle çok bastırmadan ve inceltmeden bir miktar açalım.
- İçine bir miktar dilimlenmiş kaşar peyniri koyacağım ve üzerini kapatalım. Daha sonra elimizle düzeltelim.
- Poğaçamızı birleştirdiğimiz kısımdan tutup, üst tarafını önce pekmezli suya daha sonra her tarafını bol susama bulayalım.
- Poğaçamızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimizi yerleştirelim. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Ortalama 16-17 adet poğaçamız çıkıyor.
- Tepsimiz üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika tepsi mayası verelim. Bu çok önemli.
- Mayalanan poğaçalarımızın üzerine çok derin olmayacak şekilde 3 tane çizik atalım. Çok derin keserseniz poğaça kestiğiniz yerlerden patlar ve kaşar peynirleri dışına çıkar.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece alt üst ayarda poğaçalarımızın üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder