İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet kuru incir
- 1 çay bardağı şeker (bardak ölçüm 110ml)
- 2 su bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- 20 adet ceviz
İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirlerin üzerine sıcak su döküp 20 dakika bekletilir. Süre sonunda suyunu süzüp, incirlerin baş kısmı kesilir.
- Kestiğiniz kısmı içe doğru ittirerek ortasını çukurlaştırın. Çukur kısma bir ceviz ekleyin ve tavaya dizin. Üzerine şekeri ve suyu gezdirin. Çubuk tarçınıda ekleyin. Ardından kapağını kapatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kapağını alın.
- İncirler yumuşayınca ocaktan alın soğuduktan sonra dondurma veya kaymakla ile servis edebilirsiniz. Dondurma veya kaymak eşliğinde nefis bir tat. 💖afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder