22 Mart 2023 Çarşamba

İncir Tatlısı Tarifi

 

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı şeker (bardak ölçüm 110ml)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çubuk tarçın
  • 20 adet ceviz

    İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin üzerine sıcak su döküp 20 dakika bekletilir. Süre sonunda suyunu süzüp, incirlerin baş kısmı kesilir.
  • Kestiğiniz kısmı içe doğru ittirerek ortasını çukurlaştırın. Çukur kısma bir ceviz ekleyin ve tavaya dizin. Üzerine şekeri ve suyu gezdirin. Çubuk tarçınıda ekleyin. Ardından kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve kapağını alın.
  • İncirler yumuşayınca ocaktan alın soğuduktan sonra dondurma veya kaymakla ile servis edebilirsiniz. Dondurma veya kaymak eşliğinde nefis bir tat. 💖afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder