Ezilmiş Soslu Patates (Smash Potatoes) Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet bebek patates
- 1 tatlı kaşığı tuz (Haşlama suyuna koymak için)
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı top kekik
Ezilmiş Soslu Patates (Smash Potatoes) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Minik patateslerin kabuklarını soymadan güzelce yıkıyoruz.
- Yıkadığımız patatesleri tencereye alıp, bol tuzlu suda iyice haşıyoruz.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp, büyük bir kaseye alıyoruz.
- Patateslerin üzerine yağ, tuz, karabiber, sarımsak, kırmızı toz biber gezdirip, karıştırıyoruz.
- Ardından bir tepsiye aralıklı olarak dizip, üzerlerine bardakla bastırıp eziyoruz.
- Kasede kalan sosu fırça yardımıyla ezdiğimiz patateslerin üzerine sürüyoruz.
- 200 derecede fanlı ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp, biraz soğutup, ister sade ister yoğurda bana bana afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder