Püf Noktalarıyla Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
Islatmak için
- Pirincin yüksekliğini geçecek kadar sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı arpa şehriye, tel şehriye, yıldız şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı kaynar su
- 1 adet küp şeker
Püf Noktalarıyla Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2. 5 su bardağı pirinci uygun bir kaba alalım.
- Ardından 1 tatlı kaşığı tuzu ve pirincin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Ve pirinçli su karışımını iyice karıştıralım.
- Kullanacağınız su elimizi yakmayacak sıcaklıkta olsun ki bu adıma pirinci ovarken eliniz yanmasın.
- Suyun rengi beyazlaşıp pirinç nişastasını suya bırakana kadar da ovmaya devam edelim ve suyun içerisinde pirinci en az 15 dakika tutup ardından süzelim.
- Süzdüğünüz pirinci de mutlaka en az 15 dakika tüm suyu akana kadar süzgeçte tutmayı unutmayın.
- Daha sonra pilavı yapacağımız tencereye 5 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ve 2 tepeleme yemek kaşığı kadar tereyağını alalım.
- Tereyağı eriyene kadar karıştırarak yağı kızdıralım.
- Ardından kızan yağa 5 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Arpa şehriyeyi de ara ara karıştırın ki tüm yüzeyi eşit renk değiştirsin ve şehriye istenilen kahverengi rengini aldıktan sonra süzülmeye bıraktığımız pirinçi de üzerine ekleyelim.
- Pirinci ekler eklemez hızlıca karıştırarak kavurmaya devam edelim. Bu adımda da pirinci ekledikten sonra 2-3 dakika kavurmayı sürdürün.
- Daha sonra 4. 5 su bardağı kaynar suyu yavaş yavaş ekleyelim. Bu adımda dikkate edin. Su çok sıçrayabilir.
- Suyunu eklediğiniz pilavı da birkaç dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Son olarak pilava 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 küp şekeri ekleyin. Ve şeker eriyene kadar karıştırarak suyun birkaç dakika iyice kaynamasını bekleyin.
- Bu adımları yaparken ocağınızın altı da biraz hızlı olsun. Pilavın suyu birkaç dakika kaynamaya başlayınca ve şeker eridiği anda ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişmeye bırakın. Bu süre ortalama olarak 20 dakika sürecektir. Fakat adımları birebir uygulamak aynı sonucu her zaman vermeyeceği için ara ara pilavın suyunu kontrol edin.
- Pişen pilavın altını kapatır kapatmaz 20 dakika demlenmeye bırakın.
- Son olarak demlenen pilavınızı dilediğiniz yemeğin yanında gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder