23 Mart 2023 Perşembe

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

 

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su (700 ml)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • İrmik

    Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye toz şekeri alalım.
  • Üzerine suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyu ekleyelim. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Diğer yandan hamuru için yoğurma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağ alarak çırpalım.
  • Güzelce karıştıktan sonra üzerine oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  • Toparladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Avucumuzda yuvarlayarak parmak şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurların her tarafını güzelce irmiğe bulayalım.
  • Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğimiz tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dakika süreyle pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tatlıları fırından alarak ayrı bir borcama aktaralım.
  • Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • Tatlılarımızı bu şekilde oda sıcaklığında 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken vezir parmağı tatlılarımız servise hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder