Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su (700 ml)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
- İrmik
Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye toz şekeri alalım.
- Üzerine suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyu ekleyelim. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan hamuru için yoğurma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağ alarak çırpalım.
- Güzelce karıştıktan sonra üzerine oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
- Toparladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Avucumuzda yuvarlayarak parmak şeklini verelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurların her tarafını güzelce irmiğe bulayalım.
- Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğimiz tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dakika süreyle pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tatlıları fırından alarak ayrı bir borcama aktaralım.
- Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
- Tatlılarımızı bu şekilde oda sıcaklığında 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini güzelce çeken vezir parmağı tatlılarımız servise hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder