29 Mart 2023 Çarşamba

Hoşaf Tarifi

 

Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı beyaz dut kurusu
  • 4/5 tane kuru incir
  • 1 adet elma
  • 7/8 adet karanfil

    Hoşaf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru kayısıyı,kuru üzümü,dut kurusunu ve incirleri güzelce yıkayalım.
  • Bir bıçak yardımıyla ,kuru kaysıyı ve incirleri orta incelikle keselim.
  • Geniş bir tencereye kayısıları,üzümü,dut kurusunu ve incirleri ekleyelim.
  • Üzerine toz şekeri ilave edelim,kısık ateşde kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamakta olan suya,kabuğunu soyduğumuz elmanın üstüne karanfillerimizi batırıp elmayı koyalım.
  • Kayısılar,üzümler,dut kurusu ve incirler yumuşayana kadar 15 dakika pişirelim.Aralıklı olarak karıştırın.
  • Ocaktan alıp, oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
  • Daha sonra hoşafımızı buzdolabına koyup,soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder