Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı beyaz dut kurusu
- 4/5 tane kuru incir
- 1 adet elma
- 7/8 adet karanfil
Hoşaf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru kayısıyı,kuru üzümü,dut kurusunu ve incirleri güzelce yıkayalım.
- Bir bıçak yardımıyla ,kuru kaysıyı ve incirleri orta incelikle keselim.
- Geniş bir tencereye kayısıları,üzümü,dut kurusunu ve incirleri ekleyelim.
- Üzerine toz şekeri ilave edelim,kısık ateşde kaynamaya bırakalım.
- Kaynamakta olan suya,kabuğunu soyduğumuz elmanın üstüne karanfillerimizi batırıp elmayı koyalım.
- Kayısılar,üzümler,dut kurusu ve incirler yumuşayana kadar 15 dakika pişirelim.Aralıklı olarak karıştırın.
- Ocaktan alıp, oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
- Daha sonra hoşafımızı buzdolabına koyup,soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder